Home E Media E Kinderen Stichting F.E.L.I.S dagje naar Kura Hulanda

Kinderen Stichting F.E.L.I.S dagje naar Kura Hulanda

05122012(024)Curaçao, Willemstad, Otrobanda – Kinderen Stichting F.E.L.I.S dagje naar Kura Hulanda Dagje museum Kura Hulanda voor de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. De kinderen van Stichting F.E.L.I.S. zijn onlangs een dagje in het Kura Hulanda museum geweest. ‘Wij van F.E.L.I.S. vinden het van groot belang de kinderen een besef van de geschiedenis van het land mee te geven,’ aldus initiatiefneemster en eigenaresse Gerda van Petersen, ‘..en door het slavenmuseum te bezoeken combineren wij een leuk uitstapje met inhoud. Zo maken we tevens gebruik van 1 van de vele mooie plekken en dingen die dit land rijk is.’ Onder begeleiding van een uitmuntende gids werd de kinderen een leerzame schat aan aanschouwelijk materiaal getoond. Museum Kurà Hulanda laat zien hoe het Afrikaanse erfgoed en dat van andere culturen de Caribische en Curaçaose maatschappij tot de dag van vandaag heeft beïnvloed.

05122012(024)Curaçao, Willemstad, Otrobanda – Kinderen Stichting F.E.L.I.S dagje naar Kura Hulanda Dagje museum Kura Hulanda voor de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. De kinderen van Stichting F.E.L.I.S. zijn onlangs een dagje in het Kura Hulanda museum geweest. ‘Wij van F.E.L.I.S. vinden het van groot belang de kinderen een besef van de geschiedenis van het land mee te geven,’ aldus initiatiefneemster en eigenaresse Gerda van Petersen, ‘..en door het slavenmuseum te bezoeken combineren wij een leuk uitstapje met inhoud. Zo maken we tevens gebruik van 1 van de vele mooie plekken en dingen die dit land rijk is.’ Onder begeleiding van een uitmuntende gids werd de kinderen een leerzame schat aan aanschouwelijk materiaal getoond. Museum Kurà Hulanda laat zien hoe het Afrikaanse erfgoed en dat van andere culturen de Caribische en Curaçaose maatschappij tot de dag van vandaag heeft beïnvloed.

 

Wil je vrijwilligerswerk doen?

Lees dan meer over het European Solidarity Corps

Videoclip

Opgenomen met de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. Curacao en opgedragen aan ons project door Hip Hop artiest en songwriter Brainpower.

Media archief