Home E Media E Jongeren SVT steken handen uit de mouwen voor FELIS

Jongeren SVT steken handen uit de mouwen voor FELIS

Via Versgeperst

CURAÇAO – Stichting Felis in Otrobanda heeft hulp gekregen vanuit het Sociaal Vormend Traject (SVT). In februari zijn er 36 cursisten gestart met een traject waarmee ze op het rechte pad gebracht worden. De jongens hebben meegeholpen met de opknapbeurt van de naschoolse opvang en het community center. 

Dat meldt Defensie Caribisch Gebied.

Militaire aanpak
Vijf maanden lang geeft de Curaçaose Militie en het Korps Mariniers hen instructies. De meesten van de deelnemers hebben een verleden waarin criminaliteit en/of drugs een rol speelt. Na de opleiding stromen de 36 door naar een reguliere opleiding. “De stevige militaire aanpak, lessen en intensieve maatschappelijke zorg van het SVT zorgen ervoor dat deze jongeren een solide basis hebben om aan deze opleiding te beginnen”, liet Defensie eerder weten. Aan de poort is al voorgeselecteerd: van de 60 jongeren die zich aanmeldden, zijn er 36 toegelaten.

2 3

 

Wil je vrijwilligerswerk doen?

Lees dan meer over het European Solidarity Corps

Videoclip

Opgenomen met de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. Curacao en opgedragen aan ons project door Hip Hop artiest en songwriter Brainpower.

Media archief