Home E Erasmus+ E De opvang mag weer open!

De opvang mag weer open!

AUGUSTUS – Stichting F.E.L.I.S. is net zoals ieder ander hard getroffen door de wereldwijde crisis. De opvang is een tijd dicht geweest en het was onzeker wanneer zij weer open mocht. In augustus kwam er een eind aan die onzekerheid, de kinderen mochten weer komen!

De opvang is een belangrijk onderdeel van het multifunctioneel centrum F.E.L.I.S. Kinderen komen hier om echt kind te zijn en zich te ontwikkelen op allerlei manieren. Ze spelen samen, eten samen, leren samen en krijgen de nodige begeleiding. De kinderen komen graag en hebben F.E.L.I.S. dan ook echt gemist in de periode dat de opvang dicht was.

Door de crisis stond ook het verschaffen van maaltijden onder druk. Het snack momentje en warme maaltijd kon niet meer verzorgd worden voor de kinderen. Hier kwamen Active Chance en Siloam in actie. Active Chance zorgde voor fruit en broodmaaltijden, Siloam zorgde voor de warme voedzame maaltijden. Dit hebben de kinderen hard nodig om met volle kracht zich te kunnen ontwikkelen.

In augustus is ook de voorbereiding van de komst van de Nederlandse vrijwilligers begonnen. Arthur (19) en Jona (18) werden uitgezonden naar Curaçao door Stichting FlexFleks. Dit project is medegefinancierd door European Solidarity Corps van het Erasmus+ programma.

In Nederland hebben de vrijwilligers al geholpen tijdens een benefiet kunstveiling georganiseerd door Odessa Schraa. De opbrengsten zijn naar voedselpakketten gegaan voor arme gezinnen op Curaçao. Tijdens de veiling waren ook Hilly & Hilly aanwezig , de twee vrijwilligers uitgezonden door F.E.L.I.S. naar Nederland. De uitgezonden vrijwilligers krijgen ieder een unieke kans om werk- en levenservaring op te doen in Nederland en Curaçao.

De kunstveiling is medemogelijk gemaakt door verschillende artiesten van Curaçaose afkomst. Zo heeft Gershwin Bonevacia een bijdrage geleverd door stukken uit zijn nieuwe dichtbundel voor te dragen en was zijn bundel tevens te koop. Shahaila Winklaar heeft meerdere schilderijen en spaarpopjes gedoneerd. Prints van de schilderijen van Ruben La Cruz werden geveild. Foto’s van Angelo Lindeborg en Odessa DC gedrukt op hoogwaardig papier door ArtPrint Amsterdam waren ter beschikking gesteld. Nishandra TM had een perfect Curaçaose schilderij liggen die niet achter kon blijven tijdens de veiling. Speciale dank aan al deze artiesten die hun bijdrage hebben geleverd.

 

Wil je vrijwilligerswerk doen?

Lees dan meer over het European Solidarity Corps

Videoclip

Opgenomen met de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. Curacao en opgedragen aan ons project door Hip Hop artiest en songwriter Brainpower.

Media archief