Home E Erasmus+ E Kon ta ku bo salú?

Kon ta ku bo salú?

OKTOBER – Kon ta ku bo salú? (Hoe is het met je gezondheid?) Deze maand is het thema ‘Gezondheid’. Nu met de toenemende covid-19 besmettingen is het nog belangrijker dat iedereen bewust is van het belang van een gezonde levensstijl. Er wordt gekeken wat de kinderen al weten en spelenderwijs leren ze meer.

Zoals elke maand staan alle activiteiten in het teken van een bepaald thema, zo deze maand ‘gezondheid’. De kinderen knutselden X-RAY handen met gebruik van wattenstaafjes, schreven recepten uit, maakten ziekenhuis koffertjes met medicijnen en ziekenhuis materialen, en nog veel meer. In de recepten schreven de kinderen medicijnen voor en de voorschriften voor wanneer de patiënt moet testen op covid-19.

Er werden instructies gegeven voor wanneer iemand negatief en positief werd getest. Het was duidelijk dat covid-19 erg in hun gedachte speelt. De kinderen kregen de opdracht om virussen te tekenen. Bijna alle kinderen tekenden het covid-19 virus, sommigen zelfs met enge/boze gezichtjes.

Na het huiswerk, het knutselen en snack-momentje is het tijd voor de buitenactiviteiten. De kinderen hadden tot nu toe alleen nog maar op een afstandje kennis gemaakt met onze fosterhond Bobby. Nu mochten ze eindelijk spelen en knuffelen met de blije Bobby. Niet alleen de kinderen hadden veel plezier, ook Bobby werd erg enthousiast van alle aandacht die hij kreeg. De kinderen leren hoe ze met een hond spelen en ze leren ook hoe ze de hond commando’s geven. Niet door te schreeuwen, schoppen of rennen, maar door liefdevol met om te gaan met de hond. Zo leerden ze ook over dierenwelzijn en draagt het spelen met Bobby bij aan de sociale ontwikkeling van de kinderen.

Tijdens de buitenactiviteiten hebben de kinderen steeds andere gymnastiek oefeningen gedaan. Sportief zijn is belangrijk voor de gezondheid en weestand leerden ze. Ze moesten fietsen in de lucht, verschillende soorten estafettes, deden de stoelen dans, en meer. Ook studeerden ze dansjes in en liedjes over gezondheid. Dit ging door gedurende de maand, tijdens het vakantieplan van de herfstvakantie ook. Toen kwamen ook de kinderen van Siloam om mee te doen met de activiteiten.

 

Wil je vrijwilligerswerk doen?

Lees dan meer over het European Solidarity Corps

Videoclip

Opgenomen met de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. Curacao en opgedragen aan ons project door Hip Hop artiest en songwriter Brainpower.

Media archief