Home E Erasmus+ E Er gaat een wereld open

Er gaat een wereld open

NOVEMBER – Stichting F.E.L.I.S. zendt deze maand twee nieuwe vrijwilligers, Paula en Alexia, uit naar Nederland die het werk over komen nemen van Hilly en Hilly. Na een leerzame periode bij stichting FlexFleks komen de Hilly’s weer terug naar Curaçao. Ondertussen zijn Arthur en Jona, de vrijwilligers van F.E.L.I.S., bezig met het thema ‘Wereld’.

In het teken van het thema ‘Wereld’ werden allerlei activiteiten met de kinderen gedaan. Zo mochten ze zelf een land uitkiezen en hun eigen kennis en fantasie gebruiken om een knutselwerk te maken. Ze leerden over verschillende landen, zoals over Nederland en de functie van de molens. Doormiddel van een interactief spel leerden de kinderen over China, maar ze leerden ook samen te werken om het spel te winnen.

Het leren over verschillende landen en culturen over de hele wereld is erg belangrijk. De kinderen worden bewust van het feit dat Curaçao maar een klein stipje is op de wereldkaart en er nog zoveel meer op de wereld te ontdekken is. Dit werd uitgebeeld in de opdracht om hun plek in de wereld te tekenen in 6 stappen. Eerst tekenden de kinderen zichzelf, daarna het hele gezin, vervolgens de wijk waar ze in wonen, het land waar ze in wonen, daarna het Caribische deel van het Nederland en als laatste de hele wereld. Niet alleen met knutselwerkjes en spelletjes leerden ze over de wereld, maar ook door middel van dans en muziek.

Aan het einde van de maand is er een dans- en muziekwedstrijd gehouden. Ze moesten in een groep een land uit kiezen en een nummer van dat land. Op dat liedje moesten ze een bijpassende dans uitvoeren. De winnaar werd gekozen op basis van originaliteit, samenwerking, groei, gebruikte materialen en de show.

Het was een drukke week met veel activiteiten. Arthur en Jona hebben ook geholpen met het kopen en rond brengen van de voedselpakketten. Deze werden gekocht van het opgehaalde geld tijdens de benefietkunstveiling ‘Art 4 Curaçao’ in Nederland. Samen met Odessa hebben zij dit gebracht naar de Crisis Bank in Otrobanda. Coraline Kooistra weet precies welke gezinnen het hard kunnen gebruiken.

Deze maand moesten de kinderen en de vrijwilligers ook afscheid nemen van Bobby. Stichting DOG had iemand gevonden die Bobby kon trainen om naar Nederland te gaan. Bobby zal een goed leven krijgen bij een liefdevol gezin.

 

Wil je vrijwilligerswerk doen?

Lees dan meer over het European Solidarity Corps

Videoclip

Opgenomen met de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. Curacao en opgedragen aan ons project door Hip Hop artiest en songwriter Brainpower.

Media archief