Home E Erasmus+ E DANKI

DANKI

DECEMBER – Heel toepasselijk staat deze maand in het teken van ‘Dankbaarheid’. Aangezien de feestdagen om de hoek staan en het gekke jaar bijna voorbij is, is dit het moment om stil te staan bij alles waar we dankbaar voor zijn.

De kinderen werden bewust gemaakt van de geschenken die zij krijgen en hebben in het teken daarvan samen letters versierd op blaadjes. Samen vormden de letters het Papiamentse woord ‘Danki’, wat ‘bedankt’ betekent. In het teken van dankbaarheid hebben de kinderen verschillende knutselwerkjes gemaakt. Een van die knutselwerkjes is een dagboek. Ze hebben zelf van verschillende materialen een boekje gemaakt en schreven daar elke dag van deze maand in waar ze dankbaar voor zijn. De kinderen hebben gekozen om in verschillende talen ‘bedankt’ te schrijven en gebruikten hun creativiteit om dankbaarheid in tekeningen uit te beelden.

De maand december kon niet geheel afgemaakt worden door de toenemende covid-19 besmettingen op Curaçao. De directrice, Gerda van Petersen, was genoodzaakt om de week voor de kerstvakantie al dicht te gaan. Om het jaar toch feestelijk af te sluiten hebben Gerda en Jona cadeau pakketjes samengesteld met de gekochte cadeaus en de cadeaus die Arthur en Jona uit Nederland hebben meegenomen. Het was duidelijk dat het thema ‘Dankbaarheid’ is overgekomen. De kinderen uitten hun dankbaarheid voor de gekregen cadeaus met veel enthousiasme en zichtbare blijheid.

Hopelijk kan de opvang in januari met behulp van Reda Social weer open. Het is namelijk een plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen en zich duidelijk ontwikkelen. Het is een vertrouwde plek, die mag niet wegvallen. Voor de vrijwilligers voelde het alsof zij deze week al afscheid moesten nemen en vonden dit erg lastig. Zij hopen dat ze in januari toch nog even kunnen helpen op de opvang.

 

Wil je vrijwilligerswerk doen?

Lees dan meer over het European Solidarity Corps

Videoclip

Opgenomen met de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. Curacao en opgedragen aan ons project door Hip Hop artiest en songwriter Brainpower.

Media archief