Curacao vertegenwoordigd door Felis Foundation in het Irish – Dutch Study Visit European Solidarity Corps

Studiebezoek 5-8 februari 2020 | Nederland

Een driedaags studiebezoek voor geaccrediteerde organisaties die samenwerken met het European Solidarity Corps. Het doel van de bijeenkomst was het delen en bezoeken van goede praktijken om de kwaliteit van zowel vrijwilligerswerk, banen als stages te verbeteren. Nationaal en internationaal werd er gebouwd aan een netwerk van zowel de organisaties als de Nationale Agentschappen. Onderdeel van het studiebezoek was ook een voorbereidingsbijeenkomst vóór het internationale bezoek en een nationale vervolgbijeenkomst daarna. Thematische focus ligt op de onderwerpen Solidariteit en Impact van onze projecten.

Het bezoek was open voor acht Ierse organisaties en acht Nederlandse organisaties met een geldig kwaliteitslabel en relevante ervaring. Nederland en Ierland hebben veel gemeen als je kijkt naar de manier van werken op het gebied van jeugdwerk. Dit maakt dit studiebezoek nog relevanter voor deelnemers. Omdat de groep klein is, is er voldoende ruimte om in de individuele leerbehoeften van elke organisatie te stappen om er het maximale uit te halen. Een volgend studiebezoek aan Ierland is gepland voor het najaar van 2020. Ook voor samenwerkingsverbanden met Curacao zijn wij in gesprek. Motto van Felis is: “Supporting youngsters to achieve their full potential”

This activity is funded by:

Author: Kuki+Ko

Share This Post On