Home E European Solidarity Corps E De komst van Bobby en de Nederlandse vrijwilligers

De komst van Bobby en de Nederlandse vrijwilligers

SEPTEMBER – Stichting F.E.L.I.S. ontvangt niet alleen Arthur en Jona met hun begeleider Odessa, de vrijwilligers uit Nederland, maar ook een Westpointer puppy die op het terrein is achtergelaten. Deze maand hebben de nieuwe bewoners elkaar en de stichting leren kennen.

In augustus hebben de vrijwilligers zichzelf voorbereid op de reis naar Curaçao en het helpen bij de opvang. Waar ze zich niet op voorbereid hadden is dat ze een enorm schattige puppy bij de opvang zouden aantreffen. De arme puppy was mager achtergelaten op het terrein en kon op dat moment nergens anders heen. Direct is Stichting DOG ingeschakeld die de kosten voor de dierenarts en voeding op zich nam. Toen het duidelijk werd dat de puppy nog wel even bij F.E.L.I.S. zou blijven, hebben we hem Bobby genoemd.

Bobby moest eerst een beetje opknappen en nagekeken worden. Daarna kon hij een grote rol spelen bij de sociale ontwikkeling van de kinderen. Door Bobby leren ze op een andere manier te spelen, beheerst. Daarnaast leren ze van dierenliefde en -welzijn, iets wat hier op het eiland anders is dan in Nederland. Bobby was vanaf het eerste moment een grote hit bij de kinderen. Niet alleen de kinderen profiteerden hiervan, maar ook Bobby. Hij is opgegroeid tot een lieve, speelse en sociale hond.

De maand september stond in het teken van het thema: vervoersmiddelen. De kinderen hebben vliegtuigen getekend, scooters geknutseld, boten gekleurd en onderzeeërs gemaakt. In het teken van het thema leren kinderen dansjes en liedjes. Deze activiteiten staan allemaal in het teken van aandacht hebben voor elkaar en zorgen voor elkaar.

Het aandacht hebben en zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel bij F.E.L.I.S. Zo kijkt de stichting altijd waar ze kunnen helpen en hoe. Daarom heeft F.E.L.I.S. naar Wings of Support geschreven met het probleem dat vele gezinnen door de crisis weinig tot geen geld meer hebben en dat ze hard voedselpakketten kunnen gebruiken. Het verzoek tot hulp is ingewilligd en zo kon F.E.L.I.S. voedselpakketten gefinancierd door Wings of Support kopen en rondbrengen.

 

 

Wil je vrijwilligerswerk doen?

Lees dan meer over het European Solidarity Corps

Videoclip

Opgenomen met de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. Curacao en opgedragen aan ons project door Hip Hop artiest en songwriter Brainpower.

Media archief