Home E European Solidarity Corps E De werkplekken

De werkplekken

De kringloop

Wil jij werkervaring op doen in een winkel? Dan is de kringloop van Brummen misschien iets voor jou! Tijdens je werkdagen in de kringloop zorg jij ervoor dat de nieuwe items die mensen uit de buurt naar de kringloop brengen, een mooi en passend plekje in de winkel krijgen. Boeken bij de boeken, kleding bij de juiste maat en meubels aangekleed met een gezellig bloemetje op tafel. Voor het afrekenen zijn klanten bij jou aan het goede adres. Het werk dat je verricht is lekker afwisselend en een dag in de kringloop is nooit hetzelfde!

 

De meubelmakerij

Zie jij het wel zitten om tijdens je tijd in Nederland als houtbewerker aan de slag te gaan? Bij de meubelmakerij in Zutphen ben je samen met je collega’s allerlei voorwerpen van hout aan het maken. Denk aan Kasten, tafels, stoelen, kozijnen, deuren, vloeren, hekwerk en trappen, dit alles wordt gemaakt op de werkplaats. Je be

nt de hele werkdag in de weer met hout, zagen en een meetlint om de precieze maten door te voeren in je nieuwste project. Het is van groot belang dat je precies en secuur kan werken.

Accomodatie

In Nederland kom je te wonen in Zutphen. Het is een gezellig Hanzestad in Gelderland. Het stadje heeft een winkelstraat met leuke winkels en je kan er lekker op het terras zitten. Het huis van Flex fleks ligt aan de rand van het centrum, binnen 5 minuutjes lopen ben je al in het centrum. Een filmavond of een spelletje spelen met je mede vrijwilligers kan, want jullie wonen samen in het huis. Neem een kijkje door de house tour te bekijken!

 

 

Wil je vrijwilligerswerk doen?

Lees dan meer over het European Solidarity Corps

Videoclip

Opgenomen met de kinderen van Stichting F.E.L.I.S. Curacao en opgedragen aan ons project door Hip Hop artiest en songwriter Brainpower.

Media archief